Planeerimine

Kui tekib soov teha köögis remont ja ka mööbel väljavahetada, tuleb võtta paber-pliiats ning mitmed teemad läbi mõelda. Näiteks ruumi paigutus, köögimasinate asukohad, elektripistikute asukohad, valgustus, ventilatsioon. Mõistlik on planeerimisel mõelda liikumisele ehk töövoogude optimeerimisele. Kõik peaks asuma seal, kus neid parasjagu vaja läheb. Töövoog koosneb tavaliselt viiest etapist: toidukaupade säilitamine, tarvikud, puhastamine, ettevalmistus ja küpsetamine. Oluline on nende tegevuste õige järjekord. Jälgida tuleb ka ergonoomikat. Ideaalne on paigutada põhiline tööala kraanikausi ja pliidi vahele. Alumistes kappides soovitame kasutada täielikult avanevaid ja vaikselt sulguvaid sahtleid. Töötasapinna kõrgus tuleb valida vastavalt koka pikkusele. Meilt võid tellida suurte kogemustega köögiplaneerija, kellega koos kõik vajalikud teemad läbi arutada. Kui soovid seda teemat põhjalikumalt uurida, siis rohkem saab planeerimisest siit.

Allikas: www.blum.ee